De Dromenfabriek

Van inspiratie naar samenwerken in projecten


Het voorportaal waar Business en Professionals elkaar vinden

De Dromenfabriek is het ideale voorportaal van elk project. Binnen een paar uur maak je een start dat in elk projectmodel past, CSOM, Project Portfolio, Pre-project in Prince-2, prioriteiten bij Agile of de implementatiefase van de Blue Ocean Strategy. Met de Dromenfabriek maak bovendien je een businesscase overtuigend en creëer je draagvlak vanaf het begin van de change, programma of project portfolio.

De meest succesvolle ontwikkel- en verandertrajecten die wij hebben gedaan, begonnen met het betrekken van de stakeholders, van gebruiker tot management. Als het om belangrijke projecten in de organisatie gaat, is de Dromenfabriek de voedingsbodem van een geslaagd project. 

De Dromenfabriek zet de individuele stakeholder van de verandering centraal. De opdrachtgever stelt de kaders en de professionals maken als projectteam het plan. Het kan bijvoorbeeld het startpunt zijn van Agile (de Epics of User Stories) bij softwareontwikkeling waarmee al voor het begin een breed draagvlak en transparantie wordt ontwikkeld.


 

De setting is bijzonder: voordat een project start, kijkt de product owner en het projectteam naar de verwachtingen die de stakeholders hebben. De stakeholders krijgen vrij spel binnen de kaders van de verandering maar wel met een realiteitscheck en kritische blik. Het team professionals is de observator met open blik: "waarom?" in plaats van de invulling van de user story zoals het "wat?" en "hoe?".

Tijdens de Dromenfabriek ontwikkelt zich de prioriteitenlijst van de Product Owner vanzelf. Het agile projectteam heeft een stevig kader voor de business case en om de break-down en planning te maken.

Een groepssessie Disney-strategie met stakeholders, onder leiding van de product owner en met als observator het projectteam.  

Meet and Greet: na observatie ontmoet het projectteam de stakeholders. Het doel is het waarom achter het waarom te achterhalen voor de businesscase.

Opdracht, stakeholders en businesscase staan nu binnen de gestelde kaders uitgewerkt in verwachtingen prioriteiten, haalbaarheid 


De Dromenfabriek is ontwikkeld om de vaak gehoorde observatie dat business en ict elkaar 'niet verstaan', te veranderen. Door de stakeholders de lead te geven en ze er letterlijk tussen te zetten, zien we dat keuzes, prioriteiten en interpretaties gelijk worden. Wil je een keer van gedachten wisselen? 

Stuur dan een berichtje!